Българският участник в международния фотоконкурс Sony World Photography Awards 2018 Веселин Атанасов

...
Българският участник в международния фотоконкурс Sony World Photography Awards 2018 Веселин Атанасов
Коментари Харесай

Българин беше обявен за Фотограф на годината в Sony World Photography Awards

Българският участник в интернационалния фотоконкурс Sony World Photography Awards 2018 Веселин Атанасов беше разгласен за Фотограф на годината в раздел " Любители " на конкуренцията. Това се случи на публична гала за награждаване в Лондон.

Той получи премия от 5000 долара и цифрово фотографско съоръжение от Sony, оповестяват от компанията.

Печелившият му кадър бе оповестен в Албума на спечелилите и е част от изложбата на Sony World Photography Awards 2018 в емблематичната Съмърсет хаус в Лондон.

Организиран от Световната фотографска организация, Sony World Photography Awards е най-мащабният фотоконкурс в света. В единадесетото му издание участваха рекорден брой от 320 000 фотоси на фотографи от над 200 страни. Това са едни от най-хубавите модерни фотографски произведения за миналата година.

Експертно жури избра Атанасов за огромния победител в раздел Любители за фотографията му „ Ранна есен “ – слисващ кадър , в който слънчевите лъчи си прокрадват път през короните на високи дървета в централния Балкан на България.

Атанасов е IT експерт от Казанлък, чийто обичан род е пейзажната снимка. Започва да снима през лятото на 2014 година, а през 2016-та към този момент взе участие в редица фотоконкурси под патронажа на Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP) и е почетен с влиятелната купа Артист на FIAP.

“Този триумф е извънредно значим за мен – вълнуващо удостоверение за моя прогрес като фотограф. Особено благополучен съм, тъй като това е един от най-престижните фотографски състезания в света. Подобен триумф е удивително достижение за всеки един фотограф. Сигурен съм, че това самопризнание ще ми служи като тласък да ставам все по-добър в бъдеще. Насърчавам всички фенове фотографи като мен да дадат най-хубавото от себе си и да вземат участие в състезанието! “, разяснява той. 

“Снимката е направена предходната година на 26-ти септември в горите на Стара планина, България. Снимах гората, която бе украсена в есенни цветове и покрита от гъста мъгла “, добавя Веселин. 

Председателят на журито в раздел Любители на състезанието Зелда Чийтъл разяснява, че носителят на купата Фотограф на годината в раздел Любители, Веселин Атанасов, е снимал прелестна фотография в горите на Стара планина и е уловил по един възвишен метод светлината, която се прокрадва през мъглата, обвила призрачно дърветата. По думите й всичко това, в композиция с приглушените цветове в тишината на ранното утро, е донесло безапелационната победа на този хубав кадър. 

Освен Атанасов, на церемонията бяха отличени и спечелилите в категориите от раздела за експерти, както и тези от разделите Младежи и Студенти, в това число носителите на купата Фотограф на годината във всеки от тях. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР